Baharatlar
1–16 / 43 sonuç görüntüleniyor
-
Acı Kırmızı Biber
Kullanım Alanları:
Çok kullanılan önemli baharatlardan biridir. Ayrıca gıda sanayinde başlıca doğal renk katkılarındandır. Mutfakta, şekerli ürünler hariç hemen her türlü yemekte, özellikle kırmızı rengin istendiği çok sayıdaki yöresel yemeklerde kullanılır.
Yumurta, peynir, deniz mahsulü, sebze, tavuk, çeşitli soslar, et, çorba, turşu, pilav, çoban salatası, sebze, tahıl, ve benzeri yemeklere lezzet ve tat verir. -
Biberiye
Kullanım Alanları
Mutfakta et, sebze, omlet, çorba, sos ve salatalar da, hemen hemen her türlü gıdada sevilerek tüketilir. Gıda sanayinde baharat ve yan ürünleri başta olmak üzere, alkolsüz içecek, çeşni ürünü ve etlerde, ayrıca şekerleme, dondurma ve fırın ürünlerinde kullanılır. Gıda sanayinin kullanımının dışında, son zamanlarda sentetikler kadar etkili biberiye antioksidanları üretilmekte ve değerlendirilmektedir. Ayrıca parfümeri, kozmetik ve eczacılıkta kullanılır. -
Dolmalık Fıstık
Kullanım Alanları:
Pek çok alanda kullanımı vardır. Tohumlarının besin değeri çok yüksektir. Mutfağımızda zeytinyağlı dolmalarda ve un helvasında kullanılmaktadır. Harika tat verir. Portakal, elma, armut gibi meyve veya bir sebze üzerine yenmelidir. Tatlılarda ve dolmalarda çok kullanılır. Bu yüzden dolmalık fıstık olarak da adlandırılır.