Paketleme Bilgileri: 700 gr x 4 paket
Kullanım Alanları: Mutfakta tüm olarak unlu ürünleri süslemek ve onlara lezzet vermek için kullanılır.Türkiye’de özellikle fırın ürünlerinin dışında bazı peynir (çökelek, tulum gibi) çeşitlerinde tüm olarak kullanılır.
Kullanım Alanları: Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır.
Kullanım Alanları: Çok kullanılan önemli baharatlardan biridir. Ayrıca gıda sanayiinde başlıca doğal renk katkılarındandır. Mutfakta, şekerli ürünler hariç hemen her türlü yemekte, özellikle kırmızı rengin istendiği çok sayıdaki yöresel yemeklerde kullanılır. Yumurta, peynir, deniz mahsülü, sebze, tavuk, çeşitli soslar, et, çorba, turşu, pilav, çoban salatası, sebze, tahıl ve benzeri yemeklere lezzet ve tat verir.