Paketleme Şekli : 500 gr x 8 adet
Kullanım Alanları: Her türlü ekmek, sandviç, kuru pasta, kek, kurabiye gibi unlu mamullerin üzerine, yöresel olarak hamurun içine de kullanılmaktadır. ”Curry” (köri) adlı baharatın karışımında yer alır. Çeşitli pidelere, ekmeklere, keklere veya salatalara ekilir.
Kullanım Alanları: Çok kullanılan önemli baharatlardan biridir. Ayrıca gıda sanayinde başlıca doğal renk katkılarındandır. Mutfakta, şekerli ürünler hariç hemen her türlü yemekte, özellikle kırmızı rengin istendiği çok sayıdaki yöresel yemeklerde kullanılır. Yumurta, peynir, deniz mahsulü, sebze, tavuk, çeşitli soslar, et, çorba, turşu, pilav, çoban salatası, sebze, tahıl, ve benzeri yemeklere lezzet ve tat verir.
Kullanım Alanları: Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır.